China interzice parcarea maşinilor Tesla în apropierea aeroporturilor

 

China a luat o măsură drastică împotriva maşinilor Tesla, interzicându-le să fie parcate în apropierea aeroporturilor. 
Interdicția a fost introdusă în orașul Yueyang. Autoritățile locale se tem că în acest fel americanii pot avea acces la informații clasificate, deoarece camera video din Tesla poate funcționa și după ce motorul este oprit.

Această decizie vine după ce mai multe ţări au exprimat îngrijorări legate de securitatea datelor colectate de Tesla, care ar putea fi folosite de serviciile de spionaj americane. China este cea mai mare piaţă pentru Tesla, dar şi un rival strategic al SUA, aşa că nu vrea să fie vulnerabilă în domeniul aerian, dar mai ales în domeniul securității. Autorităţile se tem de posibile interferenţe cu sistemele de navigaţie ale avioanelor, atât din cauza camerei video cât şi a senzorilor de la bordul vehiculelor Tesla.

Tesla nu a comentat oficial măsura impusă de China, dar a declarat anterior că respectă legile şi reglementările din fiecare ţară în care operează şi că nu transmite date sensibile în afara graniţelor. Compania fondată de Elon Musk susţine că maşinile sale nu prezintă niciun pericol pentru siguranţa zborurilor şi că nu există dovezi ştiinţifice care să susţină această ipoteză.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche