Xiaomi a prezentat cel mai nou smartphone pliabil al său, Xiaomi Mix Fold 3

 


În cadrul evenimentului său de lansare din 15 august, Xiaomi a prezentat cel mai nou smartphone pliabil al său, Xiaomi Mix Fold 3. Acesta este al treilea model din seria Mix Fold, care a debutat în martie 2021 cu primul telefon pliabil al companiei. Xiaomi Mix Fold 3 vine cu o serie de îmbunătățiri față de predecesorii săi, atât la nivel de design, cât și de performanță.


Xiaomi Mix Fold 3 are un ecran exterior AMOLED de 6,52 inch, cu o rată de refresh de 90 Hz și o rezoluție de 2520 x 840 pixeli. Ecranul interior este un OLED flexibil de 8,01 inch, cu o rată de refresh de 120 Hz și o rezoluție de 2480 x 1860 pixeli. Ambele ecrane suportă HDR10+ și Dolby Vision. Unul dintre cele mai mari atuuri ale lui Xiaomi Mix Fold 3 este faptul că are o cameră frontală sub ecranul interior, care nu afectează calitatea imaginii. Camera are o rezoluție de 4 MP și un senzor de dimensiune mare, care permite capturarea mai multor detalii.

Xiaomi Mix Fold 3 este dotat cu procesorul Snapdragon 888+, care oferă o putere de procesare mai mare decât modelul anterior. Telefonul are și 12 GB sau 16 GB de memorie RAM și 256 GB sau 512 GB de spațiu de stocare intern. Bateria are o capacitate de 5020 mAh și suportă încărcare rapidă cu fir de 67 W și încărcare wireless inversă de 10 W. Telefonul rulează sistemul de operare MIUI 12.5, bazat pe Android 11.

Xiaomi Mix Fold 3 se remarcă și prin sistemul său foto avansat, care include patru camere pe spate. Camera principală are un senzor de 108 MP, cu o deschidere f/1.8 și stabilizare optică a imaginii. Camera ultra-wide are un senzor de 13 MP, cu un unghi de vizualizare de 123 grade. Camera telefoto are un senzor de 8 MP, cu zoom optic de 3x și zoom digital de 30x. Camera macro are un senzor de 8 MP, cu un obiectiv care permite focalizarea la o distanță minimă de 3 cm.

Xiaomi Mix Fold 3 este primul telefon pliabil al companiei care suportă stiloul Xiaomi Smart Pen, care se atașează magnetic pe spatele telefonului. Stiloul are o greutate de doar 14 grame și o latență scăzută de 4 ms. Acesta permite utilizatorilor să scrie sau să deseneze pe ecranul interior, oferind o experiență similară cu cea a unei tablete.

Xiaomi Mix Fold 3 este disponibil în două culori: negru și argintiu. Prețul său este de aproximativ $1250 pentru varianta cu 12 GB RAM și $1550 pentru varianta cu 16 GB RAM. Telefonul va fi lansat oficial în China pe data de 20 august, iar disponibilitatea sa pe alte piețe nu a fost anunțată încă.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche