Un banc, despre „COACHeri”, cei care iubesc să ne învețe cum să trăim


 Un tip cu o mașină se apropie de un cioban care îngrijea de o turmă de oi, deschide geamul mașinii și zice către cioban:

- Dacă îți spun câte oi ai în turmă, îmi dai una?!

Păstorul ușor surprins răspunde:

- Desigur, de ce nu ?!

Zis și făcut, acest tip scoate un laptop, îl conectează la un telefon mobil, se conectează la Internet, intră pe site-ul web al NASA, selectează o conexiune prin satelit GPS, află coordonatele exacte ale locului în care se află și le trimite pe un alt satelit NASA, care scanează această zonă și oferă o fotografie de înaltă rezoluție. Apoi, acest tip trimite imaginea unuia dintre laboratoarele din Hamburg, care după câteva secunde îi trimite un E-mail prin care se confirmă că imaginea a fost procesată și datele primite sunt stocate în baza de date. După care, tipul se conectează la baza de date respectivă, copiază datele într-un tabel EXCEL și începe să calculeze. În câteva minute, obține rezultatul și imprimă 150 de pagini color pe imprimanta sa portativă.

În cele din urmă îi spune păstorului:

- Ai 1586 de oi în turmă.

- Exact! Atâte oi am în turmă. Ei bine, dacă așa ne-am înțeles, alege-ți una.

Bărbatul alege una și o încarcă în portbagaj. Păstorul se uită la toate aste puțin cam frustrat și zice:

- Ascultă, dacă ghicesc ce profesie ai, îmi întorci oaia ?

După câteva clipe, bărbatul spune:

- Haide.

- „Lucrezi ca consultant”, spune ciobanul pe neașteptate.

- La naiba! E adevărat. Da, cum ai ghicit?!

- A fost usor de facut, - spune ciobanul, - ai aparut când nu te-a chemat nimeni, vrei să fii plătit pentru răspunsul pe care îl știu deja, la o întrebare pe care nu ți-a pus-o nimeni și, în plus, nu te pricepi și nu știi nimic despre munca mea. Așa că, dă-mi câinele meu înnapoi... 😀

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche