Percepția banilor din perspectiva sărăcilor și a bogaților

 

Care ar fi atitudinea corectă față de bani și care sunt convingerile interioare ce ne limitează bunăstarea?! Care este atitudinea omului sărac și a celui bogat față de cheltuieli ?!

 Obișnuițivă cu gândul: „Cu cât dai mai mult, cu atât mai mult se va întoarce”. Această atitudine a oamenilor față de bani va fi mai corectă. De ce săracii devin mai săraci și cei bogați devin mai bogați. Modul de gândire a celor bogați este la nivelul excesului, în timp ce săracii sunt într-o stare constantă de necesitate. Cum cheltuiesc banii săracii și bogații, ce simt ei și care sunt gândurile lor atunci când se despart de următoarea sumă de bani?

  • Atitudinea față de bani a „ Bogatului ” :

 Omul bogat cheltuie banii pentru a primi plăcere. Atunci când pleacă într-o călătorie el se bucură de acele locuri unde-și poate lăsa banii, iar când își cumpără ceva se bucură de bunurile achiziționate și nu regretă de suma de bani cheltuită, odată ce asta ia adus plăcere. Atitudinea persoanei înstărite față de bani arată ca un mijloc de ași atinge scopurile, care îi aduc plăcere în viață.

  • Atitudinea față de bani a „ Săracului ” :

 Dacă te uiți la persoanele cu un venit mic, poți vedea cum numără fiecare bănuț, iar  atunci când cumpără un produs se despart nemuțumiți de suma de bani, ba chiar mai și oftează în timp ce achită,  fără a primi plăcere de bunul procurat. Aceste persoane foarte des atrag atenția la preț dar nu și la calitatea produsului, și adesea sunt nemulțumiți dacă acel produs cumpărat mai ieftin se strică înnainte de vreme. Paradoxal, dar  adesea poți să cheltui mai mulți bani pe un produs ieftin, decît pe unul scump, deoarece , fie trebuie reparat mai des sau chi-ar de înlocuit.

Oare ecest lucru va îmbunătăți nivelul de trai, sau va afecta cumva pozitiv viața unei astfel de persoane ?!  

Acei „bănuți” salvați nu-și au rostul, nu vor juca absolut alt rol decât formarea unui mod de a gândi din punctul de vedere al nevoii și al unei atitudini negative față de bani în general.

Atitudinea corectă față de bani.

 Unul dintre factorii principali ar fi - cu ce gânduri te desparți de bani. Care este modul tău de gândire despre bani? Unii pot crede că banii sunt răi, în timp ce alții că banii sunt calea către libertate, iar altora pur și simplu le place să le simtă prezența în buzunar.

Dacă o persoană economisește bani pentru un anumit scop - este bine. El își imagineză cum va da o sumă de bani pe ceva  care îi va aduce placere, și se bucura de aceasta din timp. Aici  există o atitudine pozitivă față de bani ca mijloc și un sentiment pozitiv atunci când te despărți de ei.

 Însă există și economisire sub formă de zgârcenie. Dacă o persoană are bani, dar nu are un obiectiv determinat pentru care ar putea cheltui acești bani și în același timp se zgârcește să cheltuie banii pe lucrurile pe care și le dorește, sau de care ar avea nevoie, aceasta poate fi numita deja o lăcomie elementară. Banii la astfel de persoane nu vor ține mult.

Fiecare persoană are propria sa atitudine față de bani în conformitate cu modul de a gândi și, în consecință, are o asemenea bogăție.

Există două tipuri de atitudine față de bani, aceasta este percepția din punctul de vedere al nevoii și percepția din punctul de vedere al excesului, al bogăției...

De exemplu, vei afla că prietenul tău a început să câștige mulți bani, și aici ai un sentiment de invidie în urma căruia apare percepția din punctul de vedere al nevoii. Începi să crezi că nu câștigi suficient și cauți unde să obții mai mult, în absența oricărui obiectiv pozitiv, și doar din dorința de a cîștiga o sumă mai mare de bani.

Atitudinea corectă față de bani în acest caz va fi astfel încât să percepeți situația ca un exemplu pozitiv, dorința de a câștiga mai mult să ia naștere dintr-un scop anume, pe care ai vrea sa-l atingi cu suma de bani ce urmează să o câștigi.

Un alt exemplu ar fi ca atunci când vă despărțiți de o suma de bani sa nu regretați, este mai bine să vă gândiți la ceva de genul „mai mult am dat, mai mult se va întoarce”.

 Banii nu aduc fericirea, dar ei te pot face fericit...

 Cum crezi care ar fi atitudinea corectă față de bani ?

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche