Luxeed - prima masina electrica de la Huawei. Va fi lansata in toamna anului 2023.

 

CEO-ul Huawei, Richard Yu, a anunțat primul sedan al companiei sub noua marcă Luxeed. Acest proiect este rezultatul unei colaborări dintre Huawei și producătorul auto chinez Chery. Luxeed EH3 se bazează pe platforma E0X, care stă la baza viitoarelor vehicule Exeed Sterra ES și Exeed Sterra ET.

Aspectul poate fi descris ca „Tesla - Panamera” cu un pic de abateri de design chinezesc și un tribut adus tendințelor electrice moderne. Ar fi posibil să enumeram mai departe specificațiile, dar nu există nimic ieșit din comun: două motoare electrice, autonomie -  700 km de rulare în vid, suspensie pneumatică și un pilot automat sofisticat cu o grămadă de senzori și LiDAR , care din start, va fi disponibil numai în 45 de orașe din China.

Computerul de bord Luxeed va rula sistemul de operare HarmonyOS 4, oferind o integrare deplină cu produsele Huawei. Posesorii v-or avea posibilitatea chiar să ruleze jocuri cât stau într-un ambuteiaj pe gamepad-ul mașinii sau să lanseze o dronă cu o transmisie pe monitorul mașinii.


Prețurile pentru Luxeed EH3 încep de la 27.810 USD și este așteptată o prezentare detaliată în câteva luni.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche