Libertatea de a fi tu însuți

Viața conștientă începe în momentul în care încetezi să te aștepți ca lumea și oamenii din jurul tău să creeze condițiile astfel ca tu să obții cel mai bun rezultat.

Mulți așteaptă compensații pentru o copilărie nefericită, dragoste nereușită și multe altele, iar viața trece într-o contină așteptare.

Cu cât te oprești mai repede din rutina automată a planurilor nerealiste și a timpului potrivit pentru a începe ceva, cu atât economisești mai mult timp pentru desvoltarea ta personală. În timp ce aștepți, potențialul tău doarme.

Libertatea de acțiune nu este ceva pe care cineva îți poate oferi, este ceva ce poate fi doar luat. A fi liber, înseamnă a fi profund responsabil și etic. Adevărata libertate implică cea mai profundă iubire, grijă și respect pentru tot ceea ce te înconjoară. Libertatea presupune că, de acum înainte, nu alți oameni te încurajează să te corectezi prin laudă sau învinovățire, ci tu însuți ești responsabil pentru modul în care te comporți cu tine și cu lumea.

Libertatea este adesea confundată cu egocentrismul, tendința omului de a face din sine „centrul universului”, și de a cere ca lumea să fie de acord el . Dar lumea este pur și simplu mult mai mare și, mai devreme sau mai târziu, îi zdrobește pe toți cei care nu țin cont de legile ei.

Libertatea începe cu recunoașterea ta și a accepta lumea așa cum este ea.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche