Învățați din perspectiva „prezentului” pentru a vă evalua pozitiv trecutul



- Relația cu experiența trecută este cel mai important indicator al înțelepciunii umane. Anume experiența prin care ați trecut va permite să preveniți repetarea greșelilor pe care le-ați făcut anterior.

- Trecutul este povestea vieții tale, iubește-ți povestea, pentru că, în primul rând, este unică și  în al doilea rând, este a ta și nu a altcuiva.

Ține minte că nu doar trecutul afectează prezentul, dar și prezentul schimbă trecutul!

 În interiorul fiecăruia dintre noi există un depozit imens de imagini și sentimente trecute, o amintire a eșecurilor și victoriilor noastre. Ca și înregistrările pe bandă, aceste sentimente și imagini sunt „gravate” în creierul nostru. Există povești cu un final fericit și nefericit. Trebuie să alegeți doar, pe care din ele să le „redați” din nou.

- Acest lucru este foarte încurajator, deoarece dă motive să credem că experiențele severe, nefericite, rănile copilăriei nu sunt veșnice și nu sunt fatale, așa cum au încercat unii oameni de știință să ne asigure pînă nu demult. Știm acum că nu doar trecutul afectează prezentul, dar și că prezentul schimbă trecutul. Cu alte cuvinte, nu există deloc „blestemul trecutului”, și în nici un fel trecutul  nu predetermină deloc prezentul o dată și pentru totdeauna.

Viitorul depinde în totalitate de dvs., de ceea ce puteți face în prezent.

- Trecutul poate explica cum ai ajuns la starea actuală, dar unde mergi de acum încolo depinde în întregime de tine.

 - Da, este absolut adevărat că este necesar să planifici viitorul, doar să planifici și să nu încerci să trăiești în ziua de mâine, și mai ales în trecut.

Nu luptați cu fantomele trecutului, nu vă faceți griji pentru mâine, doar concentrați-vă atenția și bucurați-vă de prezent.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche