China impune restricții privind utilizarea smartphone-urilor pentru minori

 


Începând cu data de 2 septembrie 2023, China ar putea introduce un fel de oprire a internetului mobil pentru utilizatorii minori: accesul va fi închis între orele 22:00 și 6:00. De asemenea, ei au propus o limită strictă a utilizării smartphone-urilor în funcție de vârstă: 40 de minute pentru copiii sub 8 ani, o oră pentru copiii de la 8 la 15 ani și două ore „generoase” pentru adolescenții de la 16 la 18 ani.

Și cine are de suferit cel mai mult în urma acestor restricții ?! O, da, uriașa industrie de a face bani pe conținutul pentru copii și jocurile mobile. Măsurile sunt draconice, controversate, dar cu siguranță vor avea rezultate. Deși trebuie să recunoaștem că 2 ore pentru un elev de liceu nu sunt suficiente - întrucât nu fiecare familie ar avea  computer, iar o bună prezentare sau pregătire pentru un examen necesită mult mai mult timp. Serviciile educaționale par să promită să nu se atingă, dar încă nici nu există măcar o listă preliminară a unor astfel de servicii.

Dar „ceasul pentru adulți” pe internet este un concept absolut bombastic. Desigur, vor exista hackeri care vor găsi o modalitate de a ocoli restricțiile, dar este puțin probabil ca acest lucru să fie critic la scară națională. 

Cum credeți sunt binevenite eceste restricții sau nu ?!

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche