Liviu Dragnea – Are un blat pentru blocarea legilor

Victor Ponta îl acuză pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, că blochează legi importante din poziţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi susţine că este momentul ca acesta să părăsească funcţia.

„Eu sunt convins că dosarul din 2015 împotriva mea e un dosar ca să plec din funcţie. Am plecat ca să nu vină PSD să mă apere pe mine. Domnul Dragnea ţine Guvernul, Parlamentul şi partidul scut. (…) Zicea că cel mai important – să trecem legile justiţiei. Cât timp domnul Dragnea dă cu ciocănelul…Sunt atâtea legi, de exemplu cu abuzul în serviciu, care stau la Camera Deputaţilor blocate. Nu le-am blocat eu. Eu voi vota, dacă se va ajunge, pentru înlocuirea domnului Dragnea cu un alt deputat PSD. Dacă nu, înseamnă că Dragnea are un blat pentru blocarea legilor.”, a declarat Victor Ponta la Antena 3.

Ponta susţine că majoritatea membrilor PSD ar vrea schimbarea lui Dragnea de la Camera Deputaţilor, însă, spune el, le e frică.

De asemenea, susţine că Dragnea n-a făcut nicio mişcare pentru stoparea abuzurilor pe care chiar el le acuză.

„S-au comis foarte multe abuzuri. Ce l-a oprit pe Dragnea să oprească aceste abuzuri? Ministrul Justiţiei, care e pus de Dragnea, domnul Tudorel Toader, putea oricând să ceară revocarea lui Kovesi”, a declarat Victor Ponta.

Mai mult, susţine Ponta, lansând un nou atac, Dragnea ar trebui să definească sintagma pe care o foloseşte din ce în ce mai des: „statul paralel”.

„Guvern controlat de Liviu Dragnea, Parlament controlat de Dragnea. Nu mi-a zis cu cine să mă lupt. Cine e statul paralel? Dacă se referă la 2013, nu eu tăiam porcul pentru statul paralel, ci el. El a avut protecţie mulţi ani, însă când a venit informarea de la Olaf..Cred că şi acum încearcă să negocieze cu Kovesi. Nu îmi explic de ce nu s-a schimbat până acum, când ai majoritate, un alineat dintr-o lege. Cine nu îl lasă? Nu îl lasă să schimbe Guvernul? L-a schimbat pe Grindeanu, l-a pus pe Tudose. În Parlament, trece ce vrea Liviu Dragnea. Cred că încă negociază cu statul ăla parlalel pe care nu l-a definit”, a completat fostul premier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *